Cliqueu a sobre de la imatge per ampliar-la
|
Biblioteques sense FronteresEl Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques de la Direcció General de Cooperació Cultural i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament del Departament d’Exteriors impulsen ‘Biblioteques sense fronteres’, un programa que reforça l’acció de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de l’educació per al desenvolupament. La iniciativa va néixer l’any 2017 amb l’objectiu de contribuir a la construcció d’una ciutadania global transformadora a través de la difusió d’informació i recursos al públic de les biblioteques de Catalunya.
|
2019:
|
En el camí cap a una economia que persegueixi la justícia social, la reducció de les desigualtats i el respecte pels drets humans i el medi ambient ens trobem les economies transformadores, una concepció de l'economia en plena expansió que ja suposava el 2,2% del PIB català el 2017, i el 7% del PIB a Barcelona el 2018.
Les economies transformadores estan un gran nombre d’iniciatives de producció, comercialització, consum i finançament que funcionen dia a dia sota lògiques democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris. Amb uns canals de comercialització i producció alternatius que posin en el centre a les persones i les seves necessitats, i alternatives de consum i producció, basades en la participació de les persones i les comunitats, en l'apoderament, la transparència, les qüestions de gènere i la sostenibilitat ecològica. Per tot això, la III edició del programa Biblioteques Sense Fronteres se centra en les anomenades economies transformadores, que comprenen l'economia social i solidària, la banca ètica i el comerç just. Les eines i recursos que s’ofereixen a les biblioteques s’han treballat conjuntament amb la Coordinadora de comerç just i finances ètiques. LaCoordi sorgeix de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, nascuda fa 20 anys sota el nom de la Festa del Comerç Just, i està formada per les entitats SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Alternativa 3, Fiare Banca Ètica Catalunya i FETS-Finançament Ètic i Solidari i la Xarxa d'Economia Solidària. |